Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Statia de monitorizare – indusa in eroare de centralele locuintelor
Mi 03 nov 2010 15:27:57 +0200


Monitorizare Aer Zalau
Mai multi cetateni din Zalau ne-au sesizat cu privire la datele afisate pe panoul electronic din centrul municipiului ...

Mai multi cetateni din Zalau ne-au sesizat cu privire la datele afisate pe panoul electronic din centrul municipiului, care a aratat in ultimele zile indicele „rau” in ceea ce priveste calitatea aerului. Desi lucrurile par ingrijoratoare la prima vedere, autoritatile ne asigura ca situatia nu trebuie sa alarmeze populatia, pentru toate existand explicatii.
Purtatorul de cuvant al Agentiei de Protectia Mediului Salaj, Dana Noje, ne-a declarat ca panoul respectiv arata calitatea aerului in zona in care este amplasata statia de monitorizare a calitatii aerului, respectiv in zona statiei Meteo. „A fost amplasata acolo cu ani in urma, in urma unei evaluari de specialitate hotarandu-se ca la Zalau sa fie amplasata o statie de monitorizare a calitatii aerului de tip industrial, care sa monitorizeze efectul pe care zona industriala a orasului il are asupra zonei locuite.

La acea vreme, intre statia de monitorizare si zona industriala era mult teren viran. Intre timp, acolo au aparut constructii noi, locuinte, iar faptul ca s-a construit nu poate fi reprosat nimanui si nici nu putea fi ceva prevazut. Acum, statia de monitorizare percepe emanatiile microcentralelor care incalzesc locuintele. In plus, atunci fostul CET functiona pe baza de carbune, combustibil ce a fost schimbat intre timp”, a declarat purtatorul de cuvant.

Aceasta a spus ca emanatiile microcentralelor nu afecteaza sanatatea populatiei mai mult ca praful de pe strazi, in cazul panoului din centrul municipiului fiind suficient ca unul din indicatori sa nu se incadreze in limitele normale, pentru ca afisajul sa fie „rau”, chiar daca restul indicatorilor sunt foarte buni.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca situatia privind statia de monitorizare va fi anuntata Agentiei Nationale de Protectia Mediului, o rezolvare pentru problema din municipiul salajean putand fi mutarea statiei in alta parte a urbei.


Sursa: Magazinsalajean.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti