Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Soseaua de centura muta din loc retelele de utilitati: Stiri Zalau
Mi 21 ian 2009 12:27:30 +0200


Poligon
Stiri Zalau: Lucrarile la soseaua de centura a Zalaului continua, in aceasta perioada, constructorul pregatind relocarile retelelor ...

Lucrarile la soseaua de centura a Zalaului continua, in aceasta perioada, constructorul pregatind relocarile retelelor de utilitati, subterane si aeriene, iar in scurt timp va incepe devierea conductei de aductiune a apei care trece prin zona. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca alte cinci conducte aflate in perimetrul lucrarilor si care vor trebui relocate apartin SC Uzina Electrica Zalau SA (fostul CET). „Pana la sistarea lucrarilor, de sarbatori, a fost abordat un tronson de 5,5 kilometri, pe care s-au efectuat decapari de teren fertil, umpluturi si excavatii, acolo unde era necesar. Lucrarile au fost reluate din 5 ianuarie. Acum se pregatesc relocarile de utilitati, retele electrice subterane si aeriene si, in cel mai scurt timp, vor incepe lucrarile de deviere a conductei de aductiune a apei. Totodata, se pregateste documentatia tehnica pentru relocarea celor cinci conducte de otel care deservesc Uzina Electrica”, adeclarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, se lucreaza, concomitent, la descarcarea arheologica, aspect care revine Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj. „In momentul in care conditiile meteo vor fi mai favorabile, se vor relua lucrarile la terasamente. Urmeaza sa aiba loc intalnirile cu proiectantii, privind intrarile si iesirile de pe soseaua ocolitoare”, a mai spus Manuela Ghiurutan.

Vesnica problema – poligonul

Si, totusi, autoritatile locale nu au gasit inca o rezolvare pentru problema poligonolui de la Aghires, care se afla in calea viitoarei sosele de centura a orasului. Asta cu toate ca, in mai 2008, cand se afla intr-o vizita oficiala in Zalau, Teodor Melescanu, fostul ministru al Apararii, a promis ca se va gasi o solutie pentru eliberarea celor 26 de hectare de teren pe care este amenajat poligonul.

Promisiunea a fost reiterata de ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, in toamna anului trecut, dar lucrurile nu s-au miscat defel, autoritatile locale municipale nefiind contactate de cei de la centru in aceasta privinta.

Soseaua de ocolire a orasului Zalau va face legatura intre DN 1 F Zalau - Simleu Silvaniei si drumul judetean DJ 191 C Aghires - Zalau, in cadrul proiectului fiind propusa si construirea unui pod nou, din beton armat, la intrarea in Aghires.

Proiectul prin care se va realiza soseaua ocolitoare are o valoare de 9,11 milioane de euro, fara TVA, din care cinci milioane de euro reprezinta fonduri Phare, iar sumele de 1,66 milioane de euro, respectiv 2,44 milioane de euro, sunt finantari de la bugetul central si bugetul local.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti