Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Colegiului National Silvania Zalau: "Delincventa juvenila" in viziunea adolescentilor de azi
Ma 24 feb 2009 13:29:53 +0200


Colegiului National Silvania Zalau
Stiri Zalau: Tinerii clasei a X-a I din cadrul Colegiului National "Silvania" (CNS) Zalau ...

Tinerii clasei a X-a I din cadrul Colegiului National "Silvania" (CNS) Zalau, sub coordonarea profesorului Ioana Tuduce, au initiat un proiect denumit simplu "Delincventa juvenila", dar de mare impact asupra vietii adolescentilor de azi. Initiatorii proiectului au invitat ieri elevii din cadrul CNS Zalau sa participe la prezentarea unui filmulet artistic realizat chiar de ei, cu ajutorul jandarmilor salajeni.

Prin proiectul "Delincventa juvenila", tinerii au incercat sa le transmita celor prezenti un mesaj, acela de a evita imprejurarile care i-ar putea aduce in situatia de a comite un act antisocial, avand consecinte grave. Acestea au fost realizate printr-un film, intitulat "O poveste fara sfarsit", care urmareste indeaproape efectele si rezultatele delincventei juvenile. Secventele prezinta actele si deciziile unor tineri (personajele principale) care, aflati sub influente negative, se degradeaza treptat, iar deznodamantul este dramatic.

In cadrul programului, tinerii prezenti au avut ocazia sa-i puna intrebari comandantului Calin Cosma, din cadrul Compartimentului Prevenirea si Combaterea Criminalitatii - Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Salaj, in privinta delincventei juvenile. El le-a prezentat tinerilor ce inseamna violenta si ce urmari grave poate avea. "Din pacate, numarul cazurilor de violenta in scoli, si anume furturi, amenintari, incaierari etc., este in continua crestere. Trebuie ca tinerii sa aiba un comportament <>, sa aiba simt civic si responsabilitate in deciziile luate", le-a comunicat Cosma. Tot el a prezentat si una dintre masurile de baza in combaterea delincventei juvenile. "Cel mai important de retinut este sa nu interveniti fizic pentru aplanarea unui conflict, ci sa anuntati profesorul sau elevul de serviciu, iar in caz de urgenta, fortele de ordine specializate. Prin incercarea de a lua masuri nu faceti altceva decat sa incurajati un comportament violent, sa cresteti numarul actelor de violenta", a precizat Calin Cosma.

Tinerii au fost invitati sa urmareasca si cateva poze reprezentative pentru proiectul "Delincventa Juvenila". In unele imagini se putea observa cum jandarmii au actionat pentru imobilizarea unui tanar din cadrul liceului, care avea asupra lui substante interzise. In cateva poze se putea vedea fata plina de vanatai a unui baietel, iar intr-o alta, o fetita cu capul plecat, ce se plimba prin ploaie.

Proiectul "Delincventa Juvenila" a fost sustinut de reprezentantii Bibliotecii Judetene "Ionita Scipione Badescu" Salaj si ai IJJ Salaj, dar si de catre profesorii din cadrul Colegiului National "Silvania" Zalau. Scopul proiectului este acela de a informa nu numai elevii din cadrul Colegiului, ci si tinerii din municipiu, cu privire la efectele delincventei juvenile. Pentru a realiza acest lucru, elevii si-au propus sa realizeze in continuare pliante si afise reprezentative si sa posteze pe internet filmuletul, pentru ca tinerii sa evite actele de violenta, atat in timpul orelor de scoala, cat si in viata de zi cu zi.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti