Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Popa, in campanie pentru autostrada
Vi 17 sep 2010 10:02:52 +0300


Autostrada Transilvania
Parlamentarul liberal ar forma un grup de presiune pentru urgentarea lucrărilor în Bihor și Sălaj.

Senatorul Cornel Popa își reîncepe demersurile ce vizează direct Autostrada Transilvania. Parlamentarul liberal e iritat de felul în care actuala Putere tratează această autostradă esențială pentru infrastructura rutieră a țării. Sătul de ceea ce el numește „indiferența” guvernanților pentru tronsoanele ce străbat Bihorul și Sălajul, Popa reinițiază acțiuni similare celor din 2001, când a format un grup de inițiativă pentru un proiect de autostradă în Ardeal.
Popa așteaptă alături de el parlamentari de pe tot eșichierul politic, din Bihor și Sălaj.

De asemenea, senatorul îi cheamă lângă el pe președinții Consiliilor Județene Bihor și Sălaj. Senatorul spune că a discutat și cu deputatul Vitanyi Istvan (FIDESZ), astfel încât așteaptă ca parlamentari ai Ungariei să se ralieze unei grupări menită să presioneze Guvernul Boc pentru urgentarea lucrărilor. Popa speră că parlamentarii maghiari vor determina Guvernul ungar ca în cadrul ședințelor comune ale Guvernelor de la București și Budapesta să pună pe tapet problema Autostrăzii Transilvania.

Joia viitoare, Popa organizează o întâlnire cu toți cei interesați de inițiativa sa, la Suplacu de Barcău, pe șantierul autostrăzii.

Exprimări dure

O dată cu anunțul făcut ieri, șeful PNL Bihor s-a exprimat în termeni duri la adresa premierului Emil Boc, pe care îl acuză că îl interesează exclusiv tronsonul clujean al autostrăzii: „Există o piticanie la Cluj care și-a făcut potecă între Gilău și Turda și vrea s-o extindă până la Câmpia Turzii. E aceeași piticanie care a fost printre puținii parlamentari ardeleni ce nu s-au raliat demersurilor mele pentru autostradă în 2011. Acest nenorocit de om nu pricepe că izolează România și că această autostradă ne-ar scoate din izolare?!”.

Popa a făcut referire directă la interesul Mercedes-Benz pentru o fabrică în Bihor. Însă, cum stă catastrofal la capitolul infrastructură, nemții s-au mutat în Ungaria... Senatorul a făcut referire și la iadul rutier Oradea - București, ce ține cel puțin 12 ore, conform calculelor lui Popa.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti