Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Conducerea CECCAR Filiala Salaj sustine ca onorariile contabililor nu sunt impuse
Mi 03 nov 2010 15:25:30 +0200


CECCAR Salaj
In replica fata de acuzele aduse de Consiliul Concu-rentei, conform carora experti, contabili autorizati si companii ...

In replica fata de acuzele aduse de Consiliul Concu-rentei, conform carora experti, contabili autorizati si companii de profil ar fi luat decizii la nivel de asociatii privind fixarea preturilor sau tarifelor, conducerea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) - Filiala Salaj sustine ca masura nu poate fi considerata interzisa, pentru ca "nu este vorba despre o intelegere expresa sau tacita intre agentii economici, respectiv intre expertii contabili".

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri, presedintele CECCAR - Filiala Salaj, Alexandru Tamba, a declarat ca decizia Consiliului Concurentei de amendare a organizatiei, motivand ca stabilirea unor tarife pentru prestarea serviciilor contabile afecteaza piata serviciilor din acest domeniu, este un abuz. Vrem sa lamurim, pe aceasta cale, faptul ca organizatia profesionala CECCAR nu a impus nimanui un anumit interval pentru practicarea tarifelor stabilite. Un lucru este clar, cei de la Consiliul Concurentei nu au consultat activitatea desfasurata la nivelul CECCAR, pentru a realiza ca aceste tarife sunt orientative, nicidecum obligatorii pentru membrii organizatiei", a declarat Alexandru Tamba.

Potrivit acestuia, tarifele au fost stabilite prin Ordonanta 65/1994, care reglementeaza activitatea contabila din Romania. "Inca din 2001 au fost stipulate aceste intervale de tarifare, astfel incat membrii CECCAR sa aiba un punct de plecare in negocierile privind tarifele cu potentialii clienti. In 2004, au fost reactualizate normele respective, ba chiar au fost publicate in Monitorul Oficial, fara a avea nimic de ascuns. Punem astfel sub semnul intrebarii faptul ca timp de zece ani, nimeni nu a sesizat vreo incalcare a legii concurentei, pana in prezent. Sunt sigur insa ca aceasta amenda aplicata de Consiliul Concurentei va fi contestata in instanta", a mentionat presedintele CECCAR - Filiala Salaj.

Si directorul executiv al CECCAR - Filiala Salaj, Ludovica Breban, prezenta la conferinta de presa, a afirmat ca decizia de sanctionare a organizatiei de catre Consiliul Concurentei este un abuz. "Vreau sa punctez faptul ca membrii CECCAR sunt caracterizati prin educatie - pregatirea continua in domeniul legislatiei, calitatea serviciilor - raspunderea in fata organelor de control, si etica profesionala. In plus, ne dorim alinierea cu prevederile legilor aplicate de toate organismele profesionale din Europa", a declarat directorul Breban.

Criticand Consiliul Concurentei pentru ca a invocat un articol din lege care nu poate fi aplicat, CECCAR sustine ca masura luata nu poate fi considerata interzisa, odata ce nu este vorba despre o intelegere expresa sau tacita intre agentii economici, respectiv intre expertii contabili, si nici intre asociatiile de agenti economici, respectiv intre mai multe asociatii de experti contabili. De asemenea, expertii sustin ca nu este vorba nici de fixarea concertata a tarifelor practicate de expertii contabili, meto-dologia publicata de CECCAR mentionand fara echivoc ca tarifele au unicul rol de a asigura un minim de calitate pentru protejarea clientilor.


Sursa: Magazinsalajean.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti